20 April 2007

VG=FrP=utspekulert, rasistisk bunnslam

Har kikka litt på norske aviser i det siste og ser at Kadra-saken får frem mye brunt grums for tida. Det er mye som kan sies om saken, og vil oppfordre til å lese Audun Lysbakkens gode innlegg om solidaritet med Kadra.

Selv vil jeg bare kommentere VGs rolle i det hele, for denne saken viser hvordan VG fungerer som fremste apparat for FrP og hverdagsrasismen i Norge.

De siste månedene har FrPs oppslutning sunket drastisk. Ikke vet jeg om det er klimapolitikken eller Siv-effekten, men de sliter hvertfall. De kan trenge at noen innvandrere gjør noe dumt, og at dette slås stort opp i media. VG setter seg på saken.

1. "Kjendismuslimer", tenker VG. Første ingrediens i oppskrifta for å lage rasistsuppe. De hoster opp et intervju med Kadra i magasinet Where2Go, hvor hun kommer med en så ukontroversiell uttalelse som at hun ønsker seg en nytolkning av Koranen for å gjøre rom for et mer moderne kvinnesyn. For VG er dette nok til å koke suppe på.
2. "Sensasjon", tenker VG og slår opp saken som et kontroversielt utspill.
3. "Konflikt", tenker VG og finner en muslim som kan kritisere Kadras utspill (obs, de går selvfølgelig ikke til Islamsk Råd eller noen av de reelt representative organisasjonene for muslimer i Norge, fordi de jo langt på veg vil være enig i Kadras utspill)
4. "Oppmerksomhet" tenker VG og lager oppfølgingssak. Ikke én oppfølgingssak, men fem. Og får flere kjendiser til å uttale seg, og vektlegger opprørthet, følelser og sterke motsetninger.

Langt på veg har de med dette lykkes med å bygge opp om fremmedfrykt og muslimhat. De har gitt masse taletid til de muslimene som er i mot nytolkning og likestilling, FrP gleder seg og de grumsete bloggerne gnir seg i sine rasktarbeidende hender. Også fundamentalistiske muslimer blir opprørt i takt med at VG får saken til å vokse.

Så får VG bonusen sin. Kadra blir banket opp. Og nå gjelder det å smi mens jernet er varmt. Og de smir på alle måter de kan. Konsekvent omtales Kadra som norsk-somalisk, mens voldsmennene er somaliske (dette gjelder samtlige norske aviser). I løpet av ei drøy uke skriver VG 37 oppfølgningsartikler om Kadra saken! De lager meningsmåling på om voldsmennene bør sendes ut av Norge (herregud, hva for et utrolig rasistisk spørsmål er det?? Har de fått med seg hva som er situasjonen i Somalia om dagen?? Vi støtter ikke dødsstraff i Norge, verken om du dreper noen eller om du banker opp noen en sein kveld på byen). Og "folket" (VG-leserne...) stemmer for.

Så dette er mitt innlegg i debatten rundt FrP-koden: VG er FrPs viktigste nøkkel til suksess. Når det norske folk utsettes for denne formen for utspekulert, rasistisk og bombarderende journalistikk fra Norges største avis er det ikke så rart at FrP får uttelling. Og verre, alle de andre store avisene følger opp...

Håper redaktørene og journalistene er sitt ansvar bevisst.

Uff, og jeg som hadde begynt å glede meg til å komme hjem...

No comments: